Παραλία Ποτάμι

Η πιο δημοφιλής παραλία στην ακτογραμμή του στενού του Καβοντόρου, στο νότιο τμήμα της.

 Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί ανατολικό προσανατολισμό και διασχίζει το χωριό Αετός. Στο τέλος του χωριού που ο δρόμος διακλαδίζεται, ακολουθούμε τον αριστερό κλάδο και ανεβαίνουμε αρκετά ψηλά μέχρι που στρίβουμε προς βορά. (απέχουμε 11,5 km από την Κάρυστο). Από το σημείο εκείνο της στροφής παύουμε να βλέπουμε τον όρμο της Καρύστου και την πόλη και έχουμε δεξιά μας την θέα του Στενού του Καβοντόρου με το νησί Άνδρο στο βάθος. Ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι το χωριό Πλατανιστός. 2 km μετά τον Πλατανιστό, αφήνουμε τον κυρίως ασφαλτοστρωμένο δρόμο και στρίβουμε στον χωματόδρομο δεξιά, ακολουθώντας τις ταμπέλες, προς τον οικισμό Ποτάμι.

Απέχει περίπου 30 km από την Κάρυστο.

Ένα ποτάμι ξεκινά από ψηλά (Πανωχώρι), διασχίζει το χωριό Πλατανιστός και φτάνοντας χαμηλά δημιουργεί μία μικρή εύφορη πεδιάδα. Απ΄ αυτό πήρε το τοπωνύμιο η περιοχή. Λίγο πριν καταλήξει στην θάλασσα, το ποτάμι διασχίζει ένα δάσος με πλατάνια. Το καλοκαίρι που τα νερά είναι λίγα, ο χώρος κάτω από τα πλατάνια κατακλύζεται από σκηνές.

Η παραλία είναι αμμώδης, αλλά, έχει και περιοχές με βότσαλο. Ο βυθός της δεν είναι ομοιόμορφος. Τα νερά, στο μεγαλύτερο μέρος, έξω κοντά στον γιαλό είναι σχετικά ρηχά και αμμώδη, αλλά, σε κάποια σημεία υπάρχουν βραχώδης σχηματισμοί. Όσον απομακρυνόμαστε από τον γιαλό, τα νερά βαθαίνουν σχετικά γρήγορα, ο βυθός αποτελείται από άμμο και ψιλό βότσαλο και το χρώμα του είναι το όμορφο γαλαζοπράσινο.

Αριστερά και δεξιά, η παραλία ορίζεται από ψηλούς βράχους, γκρεμούς. Το μήκος της είναι περίπου 1,000 μέτρα και είναι αρκετά φαρδιά (στο νότιο τμήμα της μέχρι 150 μέτρα).

Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν 3 ταβέρνες που προσφέρουν φαγητό και εφόδια πρώτης ανάγκης. Υπάρχει μια μικρή μονάδα με ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Γενικώς είναι μια παραλία που συνδυάζει φυσική ομορφιά, γαλήνη, παραμονή στη φύση, δυνατότητα φαγητού αλλά και απομόνωση.

Free Joomla Lightbox Gallery